Νέα του ΜΒΑ

Νέα του ΜΒΑ

Το ΜΒΑ στην Trade Logistics

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, το MBA επισκέφτηκε την TRADE LOGISTICS του Ομίλου FOURLIS Group of Companies, την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη στην Ελλάδα, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Ορέστη Ευθυμίου (IT & Automation Systems Manager) και την άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

Oanh Nguyen

Την  Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, το ΜΒΑ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την καθηγήτρια Oanh Nguyen από το Vietnam National University μέσω του προγράμματος Erasmus International Credit Mobility. Πραγματοποιήθηκαν δύο διαλέξεις πάνω στο “Managerial Accounting”.

 

To ΜΒΑ στην Deloitte Greece  

Οι φοιτητές του ΜΒΑ, στις 30 Οκτωβρίου 2023, μας επισκέφτηκαν την Deloitte Greece και είδαν πώς λειτουργεί ένας από τους κολοσσούς στον κόσμο της επιχειρηματικής συμβουλευτικής.

QS Global MBA & Business Masters Rankings

Το ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάχθηκε στην υψηλότερη θέση μεταξύ των ΜΒΑ στην Ελλάδα στην κατηγορία “ΜΒΑ” για το 2024 σύμφωνα με την “QS Global MBA & Business Masters Rankings” από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds. Βρίσκεται στην 39η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην 111η θέση παγκοσμίως.

https://www.topuniversities.com/mba-rankings/global

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του Βήματος των Επιχειρήσεων το ΜΒΑ υποδέχτηκε την εταιρεία Sarantis Greece και συγκεκριμένα τους ομιλητές κκ. Χρήστο Πολυκρέτη, National Account Manager και Μιχάλη Μουμτζή, Group Brand Manager, οι οποίοι παραχώρησαν μια εξαιρετική διάλεξη προς τους φοιτητές του ΜΒΑ, με θέμα «The Symphony of Success: The Art of Marketing and Sales Collaboration in the FMCG world».

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 προσκεκλημένη εταιρία στο Βήμα των Επιχειρήσεων ήταν η Deloitte Greece με μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο “Inside the Life of a Strategy Consultant at Deloitte”.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 το ΜΒΑ υποδέχτηκε τον κύριο Νίκο Σινογιάννη, Head of Porsche στην εταιρία «Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε». Ο τίτλος της εξαιρετικής ομιλίας του “Electromobility – The premium market segment perspective».

 

 Welcome Event στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών/τριων του MBA στον εντυπωσιακό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης.

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε team building δραστηριότητες, να γνωρίσουν τον Δρ. Βαγγέλη Κολοκοτρώνη, Υπεύθυνο για τη Λειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών Αστεροσκοπείου Πεντέλης, να συνομιλήσουν με διδάσκοντες του ΜΒΑ και να περάσουν χρόνο με τους συμφοιτητές τους με τους οποίους θα δημιουργήσουν σχέσεις που θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια.

Σύμμαχος στην εκδήλωση στάθηκε και ο καιρός, καθώς επέτρεψε την παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall που βρίσκεται στην εγκατάσταση!

Future Leaders Camp

Το MBA σε συνεργασία με τους Future Leaders Non Profit Civil Asociation πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Ηγεσίας κατά το διάστημα 20- 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας.

Στο camp συμμετείχαν οι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Full Time, οι οποίοι παρακολούθησαν διαλέξεις, coaching sessions και έλαβαν μέρος σε team building και team bonding games και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Δημοσίευση φοιτήτριας του ΜΒΑ

Μέρος της διπλωματικής εργασίας της φοιτήτριας του MBA Νάνσυς Βλάχου, η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του κ. Κ. Λιονάκη, μετά από τροποποιήσεις και παρεμβάσεις που έγιναν και από τον καθηγητή κ. Γ. Μπάλτα (ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής της διπλωματικής), στάλθηκε για δημοσίευση και έγινε αποδεκτή στο EMAC Regional Conference 2023.

Η εργασία έχει τίτλο "Emotional Intelligence and Emotion Management in Purchase Decisions", συν-συγγραφείς οι: Nancy Vlachou, Lionakis Konstantinos και George Baltas και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2023.

 

Τελετή ορκωμοσίας

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του ΜΒΑ (σειρά 2020- 2022).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης, η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου και ο Διευθυντής του ΜΒΑ Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Δεδούλης. Η κυρία Ιωάννα Προκοπίου, CEO της Sea Traders S.A. ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Μανωλόπουλος και η διδάσκουσα Βασιλική Μπαγέρη έλαβαν βραβεία διδασκαλίας, όπως αυτά προέκυψαν από τις αξιολογήσεις των αποφοίτων.

Recommended Post

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2024, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image