Νέα του Executive MBA

Νέα του Executive MBA

Το Executive MBA του ΟΠA στις Σπέτσες (Καλοκαιρινές Αναμνήσεις)

Η 25η σειρά φοιτητών 2022-2024 του Executive MBA ταξίδεψε στις Σπέτσες όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο βιωματικών ασκήσεων!

Μία εκπαιδευτική εκδρομή που αποτελεί παράδοση του προγράμματος εδώ και 24 χρόνια και συνεισφέρει σε σημαντικό σταθμό στην εκπαιδευτική διαδικασία του Executive MBA.

Ένα μοναδικό πρόγραμμα με σκοπό:

  • την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας,
  • την αποτελεσματική επικοινωνία,
  • την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και
  • την προσωπική ανάπτυξη

Το πρωϊνό του Σαββάτου 09/07 ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα στην Κοργιαλένειο Σχολή και το απόγευμα αφιερώθηκε σε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο «The Captivator Leader» από τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Μπουραντά. Οι φοιτητές μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Διευθυντή του προγράμματος και τους Καθηγητές τους για τη χρονιά που πέρασε καθώς και τις προσδοκίες τους για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλων κέρδισε ο «κύκλος κρουστών», μια εξαιρετική ομαδική βιωματική δραστηριότητα κατά την οποία οι φοιτητές κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν μια ορχήστρα, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν να παίζουν μουσικά όργανα.

Το Executive MBA του ΟΠΑ στο Ναύπλιο με τον τ. Δ.Σ της Edenred κο Κολοβό

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ ταξίδεψαν στο Ναύπλιο σε μια εκπαιδευτική εκδρομή με προσκεκλημένο ομιλητή τον τ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κο Κολοβό. Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εμπειρία για όλους, καθώς ο κ. Κολοβός μας παρουσίασε την εμπειρία του από το ‘ταξίδι ζωής’ στην Edenred το οποίο διήρκεσε περισσότερα από 13 χρόνια. Ο κος Κολοβός με την ειλικρίνειά του καθώς και την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές του Executive MBA, κέρδισε το ακροατήριο.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την μαθησιακή εμπειρία που προσέφερε το Executive MBA στους φοιτητές του.

 

Το Executive MBA του ΟΠΑ φιλοξένησε τον ηγέτη του ομίλου ΟΤΕ κο Μιχάλη Τσαμάζ

 Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σαρόγλειο Μέγαρο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Executive MBA υποδέχθηκαν τον ηγέτη του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας, κύριο  Μιχάλη Τσαμάζ.

Σε μια εμπνευσμένη ομιλία με τίτλο: ‘OTE’s Transformation Journey: From “Managing in Times of National Crisis” to Becoming a Digital Telco’, ο κος Michael Tsamaz περιέγραψε το πώς ο όμιλος όχι μόνο επεβίωσε της κρίσης αλλά και εξήλθε ενισχυμένος αναπτύσσοντας ένα νέο όραμα να μετεξελιχθεί σε ‘ψηφιακή τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση’.

Εξήγησε μάλιστα ότι σήμερα ο όμιλος υλοποιεί ένα νέο όραμα για το 2030, το οποίο είναι να μετεξελιχθεί σε ‘Sustainable Digital Service Provider’.

Μετά τη λήξη της ομιλίας του, την οποία παρακολούθησαν η Εκτελεστική Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας κα Deppie Tzimea αλλά και μέλη της διοίκησης του ΟΤΕ, ο κος Τσαμάζ απάντησε με μοναδική αμεσότητα σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Για όλους όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ήταν μια εμπειρία αποκόμισης μαθημάτων οραματικής ηγεσίας και διοίκησης στρατηγικών αλλαγών από τον πιο αναγνωρίσιμο και επιτυχημένο μάνατζερ της χώρας μας.

17ο Global MBA Trophy 2023

 

H ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου των αποφοίτων και φοιτητών του Executive MBA, AUEB MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναγωνίστηκε με τα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 17ο Global MBA Trophy 2023!

Το Global MBA Trophy αποτελεί ένα διεθνή θεσμό που διοργανώνεται από το London Business School και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου στους οποίους λαμβάνουν μέρος απόφοιτοι και φοιτητές των καλύτερων διεθνών σχολών διοίκησης επιχειρήσεων.

Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα από τις 18 μέχρι και τις 22 Απριλίου με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Συμμετείχαν 24 πληρώματα από κορυφαία Business Schools από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το London Business School, το INSEAD, το Cambridge, το Imperial, το HEC Paris, το MIT, το Tuck, το WHU Otto Beisheim School, το Oxford, το SDA Bocconi, το, το Wharton, IE Madrid και άλλα.

Αυτή τη χρονιά, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο θεσμό από 2 πληρώματα, 16 συμμετέχοντες, απόφοιτους και φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, κατακτώντας την 4η και 5η θέση (με πρώτο HEC Paris, δεύτερο το Wharton School of the University of Pennsylvania και τρίτο το Tuck School of Business at Dartmouth).

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που οι απόφοιτοί και οι φοιτητές συμμετείχαν και φέτος στο θεσμό καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για να υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες αποτελεσματικά τις επιθυμητές δεξιότητες ενός απόφοιτου ΜΒΑ όπως ηγεσίας και ομαδικότητας, στρατηγικής σκέψης, ταχύτατης και αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων, αποτελεσματικής επικοινωνίας καθώς και διαχείρισης κρίσεων.

Λαμπερή απονομή πτυχίων από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακόμα μία λαμπερή τελετή απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι πτυχιούχοι της 23ης σειράς του προγράμματος αποφοίτησαν δίπλα σε κοντινούς φίλους και συγγενείς και πέρασαν στην οικογένεια των αποφοίτων του προγράμματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος καθώς και ο Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης.

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εδώ και 2 δεκαετίες επιχειρεί να συμβάλει στη διοίκηση των επιχειρήσεων και των οργανισμών μας δημιουργώντας:

  • Στελέχη που θα αποδέχονται την ευθύνη
  • Στελέχη που θα επιδιώκουν τη συνεχή μάθηση, εκπαίδευση και αυτοβελτίωση
  • Στελέχη που θα χαρακτηρίζονται από κοινωνική ευαισθησία
  • Στελέχη που θα επιδεικνύουν επαγγελματισμό και συνέπεια
  • Στελέχη που θα αποτελούν τους στρατηγικούς ηγέτες των επιχειρήσεων και οργανισμών μας και που ο καθένας και η κάθε μια στον τομέα του θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.

 

Κοπή πίτας των αποφοίτων του Executive MBA - 2023

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου των αποφοίτων του Executive MBA για το 𝟐𝟎𝟐𝟑 στο IL Giardino Garden Café Restaurant, ένας υπέροχος χώρος εκδηλώσεων στο Γουδί μέσα στο πράσινο. Μετά από 2 χρόνια απόστασης και διαδικτυακών εκδηλώσεων περισσότεροι από 150 απόφοιτοι, φοιτητές καθώς και μία ομάδα Καθηγητών του προγράμματος μας τίμησαν με την παρουσία του κάνοντας την βραδιά πολύ ξεχωριστή!                              

Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης και απόφοιτος του προγράμματος ήταν ο κος Κώστας Ιωαννίδης, ιδρυτής της Business Coaching.

Ο οποίος ετοίμασε αποκλειστικά για το πρόγραμμα μία ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα Creative Design Thinking και προσέφερε ένα μοναδικό δώρο για την τυχερή σειρά που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας: ένα βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Δεξιότητες Διαπροσωπικής Επικοινωνίας”.

Delivering an Authentic Personal Pitch’ – Καθηγήτρια Τατιάνα Κολοβού, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Kelley του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών φιλοξένησε στις 06 Ιουνίου την κα Τατιάνα Κολοβού, Καθηγήτρια της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Kelley του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, μέλος του Association for Business Communication και του Association for Talent Development.

Η κα Κολοβού προετοίμασε αποκλειστικά για τους φοιτητές του προγράμματος μία εξαιρετική ομιλία με τίτλο: ‘Delivering an Authentic Personal Pitch’ που εστίαζε στο γιατί κάποιοι επαγγελματίες αποπνέουν εμπιστοσύνη και ζεστασιά όταν μιλούν σε μια ομάδα ή ξεκινούν μια συνάντηση, καθώς και ποιες είναι οι δεξιότητες εκείνες και συμπεριφορές οι οποίες μεγεθύνουν την αυθεντικότητα και το κύρος του ομιλητή.

Η εκδήλωση είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα με στόχο να υποστηρίξει  τις ανάγκες προσωπικής ανάπτυξης των ενεργών φοιτητών του προγράμματος καθώς και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ τους.

Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για το Executive MBA η συμμετοχή της κυρίας Κολοβού στην εκπαίδευση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών. Μετά τη λήξη της ομιλίας ο Διευθυντής του προγράμματος κος Βασίλης Παπαδάκης μαζί με τους/ις Καθηγητές/τριες που υποστήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν και να συζητήσουν περαιτέρω  τη συνεργασία της κα Κολοβού με το Executive MBA και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Recommended Post

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2024, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image