Νέα του ΜΒΑ

CAREER DAY

 

Το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε την 9η Ετήσια Ημέρα Καριέρας (9th Annual Career Day) με τη συμμετοχή μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Η διοργάνωση “Career Day 2021” πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εξ αποστάσεως, λόγω των συνθηκών, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Συνολικά 34 εταιρίες έλαβαν και επεξεργάστηκαν 81 βιογραφικά τελειοφοίτων και αποφοίτων του ΜΒΑ πλήρους και μερικής φοίτησης και προγραμματίστηκαν speed interviews.

Ήδη από την πρώτη χρονιά αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες Ημέρες Καριέρας και για τις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν καθώς και για τους τελειόφοιτους και τους αποφοίτους του προγράμματος. Η απόκτηση ενός ισχυρού υπόβαθρου στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, οι ηγετικές δεξιότητες, η ευελιξία του προγράμματος, η συμμετοχή των φοιτητών σε διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, αποτελούν την εγγύηση για την απόκτηση υψηλής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του προγράμματος, αρχές οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΜΒΑ. Συνεπώς οι απόφοιτοι του ΜΒΑ αποτελούν μια υψηλού επιπέδου δεξαμενή για υποψήφια στελέχη για πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις, σε πολλούς κλάδους της οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις.

A.E. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
DELOITTE
ERNST & YOUNG
ACCENTURE
WIND HELLAS
Nestle
Danone Specialized Nutrition Greece
Lidl
AB Delhaize Group
GUIDEPOINT
Atrium Hotels & Resorts
P&G
HEINEKEN
BIC
GENERATION Y
CPI Α.Ε.
Johnson & Johnson Hellas
Ομίλου Quest
ICAP CRIF AE
ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
EDEN RED
Protasis Pharmaceuticals 
Imerys
KOUBARAS- BOUTIQUE CONSULTING SERVICES
REDEX
SIGNIFY (PHILIPS, INTERACT)
ITF HELLAS PHARMACEUTICALS
Kevin & Mashall- kma athens Real Estate
INNOVIS PHARMA SA
Kosmocar & Karenta
UPSTREAM
Coca Cola 3E
HERON ENERGY SA (Member of GEK TERNA & ENGIE Groups)
XEROX

 

FUTURE LEADERS

Για ακόμη μια χρονιά, οι δευτεροετείς φοιτητές του MBA full time συμμετείχαν στο πρόγραμμα ηγεσίας “Future Leaders” που έλαβε χώρα το διάστημα 21 – 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας. Το πρόγραμμα καλύπτει για τους συμμετέχοντες ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν ομιλίες, team bonding activities, ανάλυση business cases κλπ., οι 28 φοιτητές που συμμετείχαν φέτος είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την επαγγελματική τους προσωπικότητα, να αναπτύξουν δεξιότητες και να καταρτιστούν σε θέματα business analysis, problem solving, decision making και collaborative leadership, ώστε να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας και να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος.

Μετά τη λήξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος την εβδομάδα 26 -30 Σεπτεμβρίου 2022 οι φοιτητές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει 3 ομάδες εκπόνησαν projects για τρεις ΜΚΟ, συγκεκριμένα (α) Prolepsis, (β) Amimoni και (γ) Food Bank. Η κάθε ομάδα φοιτητών είχε την καθοδήγηση από έναν Business Coach. Συγκεκριμένα στο φετινό πρόγραμμα ηγεσίας “Future Leaders” συμμετείχαν ως Business Coaches στελέχη από την AB Vassilopoulos και Genesis Pharma.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου 18.00-20.00 οι φοιτητές του ΜΒΑ παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησαν για κάθε μία από τις τρείς ΜΚΟ οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα ηγεσίας του ΜΒΑ και των Future Leaders. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. των Future Leaders, των εκπαιδευτών, των business coaches και των εκπροσώπων των τριών ΜΚΟ. Μετά την παρουσίαση των τριών μελετών πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση μεταξύ των φοιτητών και των εκπαιδευτών, των business coaches και των εκπροσώπων των τριών ΜΚΟ αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα δημιουργεί μεγάλη προστιθέμενη αξία στην εκπαίδευση και στην απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων για τους φοιτητές του ΜΒΑ.

 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 2019-2021 ΤΟΥ ΜΒΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 22 Ιουνίου, η ορκωμοσία των φοιτητών της σειράς 2019- 2021 του Διατμηματικού ΜΒΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών, φίλων  αλλά και των διδασκόντων τους στο Cotsen Hall της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών.

 Η χαρά και η συγκίνηση των παρευρισκόμενων ήταν διάχυτη, καθώς η τελετή ορκωμοσίας αποτέλεσε το επιστέγασμα μια απαιτητικής προσπάθειας γεμάτης προκλήσεις.

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομες ομιλίες τους, για τη σειρά 2019-2021 ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής  κ. Βασίλειος  Παπαδάκης  και ο Διευθυντής του Διατμηματικού ΜΒΑ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρέτας.

Επίσημος προσκεκλημένος της τελετής ορκωμοσίας ήταν ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, President & Managing Director BIC VIOLEX, και  μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του ΜΒΑ ο οποίος με μια μεστή ομιλία τους προς τους αποφοίτους και τους προσκεκλημένους ανάμεσα στα άλλα τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Διατμηματικού ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη δημιουργία ιδιαίτερα ικανών και δημιουργικών στελεχών στην επίτευξη του στόχου για μια περισσότερο καινοτόμο και ανταγωνιστική ελληνική οικονομία μέσα στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

 Με την ολοκλήρωση των ομιλιών  ο Διευθυντής του ΜΒΑ Καθηγητής κ. Γ. Κουρέτας επέδωσε Τιμητική  Πλακέτα στον κ. Πισιμίση  και  στη συνέχεια δόθηκαν αριστεία ακαδημαϊκής διδασκαλίας στους παρακάτω διδάσκοντες:

  • Στον Καθηγητή κ. Αργουσλίδη Παρασκευά.
  • Στον Καθηγητή κ. Κασιμάτη Κωνσταντίνο.
  • Στην Επικ. Καθηγήτρια κα. Αγοράκη Μαριαλένα.
  • Στον Αναπλ. Καθηγητή κ. Κηρυττόπουλο Κωνσταντίνο.

Οι  αριστούχοι απόφοιτοι έλαβαν βραβεία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης και ακολούθησε η τελετή ορκωμοσίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην οποία οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σ΄ένα πιο χαλαρό κλίμα. 

 

MBA- Trophy Challenge 2022 Final

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στο Μουσείο Μπενάκη οι πρωτοετείς φοιτητές του ΜΒΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Trophy-Τροφή Challenge 2022. Πρόκεται για  τον κορυφαίο διαγωνισμό τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.

Kατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι τέσσερις νικητές του Trophy-Τροφή Challengeγια το 2022, οι οποίοι ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους με άμεση εφαρμογή στον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ πραγματοποιήθηκαν τρία ενδιαφέροντα panel συζήτησης που παρουσίασαν τις νέες τάσεις στην αγροδιατροφή:

  • Το μέλλον του ελληνικού οικοσυστήματος αγροδιατροφικής καινοτομίας
  • Βιώσιμη γεωργία και έξυπνες λύσεις για το κλίμα
  • Ψηφιακή γεωργία – Η τεχνολογία και η καινοτομία στην ελληνική παραγωγή

Recommended Post

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2023, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image