Νέα του Executive MBA

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA του ΟΠΑ, από την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal για το 2022

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2022 κατατάχθηκε στην 21η Θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις έναντι της αξιολόγησης του 2021.

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (14η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (34η Θέση), Stockholm School of Economics (22η θέση) κ.α.

Το Executive MBA, φιλοδοξεί να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται σε διοικητικά στελέχη και να προσφέρει υψηλής στάθμης και διεθνούς αναγνώρισης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ: https://www.best-masters.com/ranking-master-executive-mba-in-western-europe.html

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23! Καλωσόρισμα της 25ης σειράς φοιτητών του Executive MBA

ην Παρασκευή 09 Σεπτέμβριου 2022 το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσόρισε τη νέα σειρά φοιτητών του προγράμματος στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους από το πρόγραμμα και το ΟΠΑ καθώς και τους στόχους τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Ακόμα μία χρονιά και μετά από μία επιτυχημένη περίοδο αιτήσεων και αξιολόγησης υποψηφίων, είμαστε υπερήφανοι και για τη νέα σειρά του προγράμματος.»

Μερικά ενδεικτικά στατιστικά που κάνουν τους φοιτητές του προγράμματος να ξεχωρίζουν ανάμεσα από κάθε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε στελέχη στην Ελλάδα:

Ο μέσος όρος ηλικίας των φοιτητών της 25ης σειρά ξεπερνά τα 37 έτη.

Σχεδόν το 40% των φοιτητών της σειράς είναι ήδη κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, κατά κανόνα σε τομείς εκτός οικονομικών/διοίκησης επιχειρήσεων. Ένας από τους νέους φοιτητές μας είναι ήδη κάτοχος διδακτορικού διπλώματος!
Επτά από τους νέους φοιτητές μας ηγούνται των δικών τους επιχειρήσεων (περίπου 1 στους 6 φοιτητές του προγράμματος)
Σχεδόν το 50% των φοιτητών της νέας σειράς λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις εταιρείες τους για να ξεκινήσουν και ολοκληρώσουν το πρόγραμμα με επιτυχία.

Ευχαριστούμε τους νέους φοιτητές μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόγραμμα και το ΟΠΑ. Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθούμε σ’ αυτήν και θα τους προσφέρουμε μια εποικοδομητική διετία σπουδών, η οποία θα συμβάλλει στην καριέρα τους και τη ζωή τους.

Εκπαιδευτική εκδρομή στις Σπέτσες Ιούλιος 2022

Η 24η σειρά φοιτητών 2021-2023 του Executive MBA βρέθηκε στις Σπέτσες όπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο βιωματικών ασκήσεων!

Ένα μοναδικό πρόγραμμα με σκοπό:

  • την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας,
  • την αποτελεσματική επικοινωνία,
  • την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και
  • την προσωπική ανάπτυξη

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται με επιτυχία από το 1999 και φέτος μόλις - μετά από 2 δύσκολα χρόνια για όλους - πραγματοποιήθηκε και πάλι στις 08-10/07/2022, μόλις μια εβδομάδα πριν τη λήξη του του πρώτου ακαδημαϊκού έτους σπουδών!
Το πρωϊνό του Σαββάτου 09/07 ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα στην Κοργιαλένειο Σχολή και το απόγευμα αφιερώθηκε σε μία εξαιρετική ομιλία με τίτλο «Συναισθηματική νοημοσύνη» από κα Δήμητρα Ιορδάνογλου Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές μετά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν και να συζητήσουν μαζί με το Διευθυντή του προγράμματος και τους Καθηγητές τους σχετικά με τη χρονιά που πέρασε καθώς και τις προσδοκίες τους για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλων κέρδισε ο «κύκλος κρουστών» που πραγματοποιεί ο κος Κώστας Σημάτος Σύμβουλος εκπαίδευσης και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Μια εξαιρετική ομαδική βιωματική δραστηριότητα κατά την οποία οι φοιτητές του Executive MBA κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν μια ορχήστρα, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν να παίζουν μουσικά όργανα.

Το Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκε το Ναύπλιο με τον Δ.Σ της Edenred κο Κολοβό

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ ταξίδεψαν στο Ναύπλιο σε μια εκπαιδευτική εκδρομή με προσκεκλημένο ομιλητή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κο Κολοβό. Ήταν μια ουσιαστική και εποικοδομητική εμπειρία για όλους καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όχι μόνο τη στρατηγική, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός business plan.

Ο κος Κολοβός με την ειλικρίνειά του καθώς και την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές του Executive MBA, κέρδισε το ακροατήριο.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την μαθησιακή εμπειρία που προσέφερε το Executive MBA στους φοιτητές του.

Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-2021

Την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ η Ορκωμοσία των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-21 του Executive MBA.

Χαιρετισμό προς τους πτυχιούχους απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος και η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπ. Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές του Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητή Βασίλειου Παπαδάκη.

Η φετινή ορκωμοσία ήταν ξεχωριστή καθώς ήταν η πρώτη τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε μετά την έναρξη της πανδημίας. Πριν από τα βραβεία «Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» και την απονομή των πτυχίων πραγματοποιήθηκε ομιλία του κ. Τάκη Σαράντη, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Μετά την τελετή ακολούθησε κέρασμα μπροστά από την Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ με πρόσωπα συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος των αποφοίτων.»

The Global MBA Trophy 2022

Η ομάδα ιστιοπλοΐας του Συλλόγου Αποφοίτων του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετάσχει στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα The Global MBA Trophy 2022,  ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 7 και 9 Απριλίου 2022 στην Ελλάδα (Μικρολίμανο Πειραιά).

Η ομάδα των αποφοίτων και φοιτητών του Executive MBA θα εκπροσωπήσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο διεθνή αυτό αγώνα των MBAs, στον οποίον συμμετέχουν το London Business School, το INSEAD, το Cambridge, το Columbia, το Cornell, το HEC Paris, το Kellog School of Business Northwestern University, το Stern School of Business, New York University, το Oxford, το Bocconi, το Darmouth, το Wharton και άλλα κορυφαία business schools.

Οι απόφοιτοι του Executive MBA άνοιξαν τα πανιά τους ανταγωνιζόμενοι τους αποφοίτους των καλύτερων ΜΒΑ του κόσμου!

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο θεσμό από την ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου  αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας την 3η θέση (με πρώτο το Tuck 2 Dartmouth  και δεύτερο το HEC Paris).

Συνολικά η ενέργεια διήρκησε 5 ημέρες και περιλάμβανε εκτός των αγώνων ιστιοπλοΐας και άλλες εκδηλώσεις, όπως καλωσόρισμα συμμετεχόντων, βράβευση ομάδων και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις με βασικό στόχο να έρθουν κοντά οι απόφοιτοι και οι φοιτητές των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων του κόσμου, δίνοντας ευκαιρία για συνεργασίες εντός και εκτός πανεπιστημίου ή έστω ακόμα και απλής κοινωνικής επαφής.

Τη δεύτερη ημέρα μετά τη λήξη του μεγάλου αγώνα, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη τελετή βράβευσης όπου πέραν των συντελεστών και των ομάδων, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι καλεσμένοι όπως επιχειρηματίες, διπλωμάτες  και ακαδημαϊκοί δίνοντας την ευκαιρία σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μελλοντικές συνεργασίες.

Κοπή πίτας για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανταπόκριση και φέτος ήταν μοναδική καθώς περισσότεροι από 350 φοιτητές, απόφοιτοι, Καθηγητές και φίλοι του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση, για να ανταλλάξουν όλοι μαζί ευχές για το 2022. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Οι τεχνολογικές τάσεις και το πώς αλλάζουν τον κόσμο μας»

Ευχαριστούμε το ΔΣ του συλλόγου των απόφοιτών μας για τη συνεχή υποστήριξη του προγράμματος και την εταιρεία Forthright για την άρτια τεχνική υποστήριξη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους τους αποφοίτους και φίλους του προγράμματος που προσέφεραν πολλά και μοναδικά δώρα, με σημαντική χρηματική αξία τα οποία κέρδισαν οι φοιτητές και απόφοιτοι του προγράμματος. Οι πιο τυχεροί όμως ήταν οι τέσσερις συμμετέχοντες οι οποίοι κέρδισαν τις τελευταίες διαθέσιμες (συλλεκτικές πλέον) κούπες από τον εορτασμό των 20 ετών του προγράμματος.

Recommended Post

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2023, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image