Νέα μέλη - Εξελίξεις - Αποχωρήσεις

ΝΕΑ ΜΕΛΗ

  1. ΛΟΡΕΝΤΖΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ, ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  2. ΜΠΡΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
  3. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 
  4. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  1. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
  2. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
  3. ΤΡΟΥΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

  1. ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, 31.08.2022

Νέα διδακτορικών σπουδών

Ολοκλήρωση διδακτορικών σπουδών μέσα στο 2022

Μέσα στο 2022 ολοκλήρωσαν το διδακτορικό τους δύο διδάκτορες του Τμήματος:

Ελισάβετ Κασοτάκη
Θέμα Διδακτορικού: «Intellectual Capital in the Banking Sector: Disclosure, Key-Stakeholders’ Perceptions  and Value Relevance»
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Καθηγήτρια Κοέν Σάνδρα

Μιχαήλ Ξενάκης
Θέμα Διδακτορικού: «Πολλαπλά Επιχειρηματικά Μοντέλα και Εταιρική Απόδοση»
Επιβλέπων Καθηγητής: Αν. Καθηγητής Μανωλόπουλος Δημήτριος

 

Νέοι διδάκτορες που ξεκίνησαν το διδακτορικό τους μέσα στο 2022

Καλωσορίζουμε τους έξι νέους υποψήφιους διδάκτορες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ

ΘΕΜΑ

ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ)

ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ Αστική ευθύνη έναντι τρίτων στην εκτέλεση δημόσιας σύμβασης σε συγχρηματοδοτούμενα έργα. Η αποζημίωση των αρθ. 105-106 ΕισΝΑΚ (Ε. Τρούλη)
Χ.Ταρνανίδου
Α. Κουλορίδας
ΣΤΡΑΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρηματοπιστωτικά μέσα τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (Distributed Ledger Technology-DLT) και εταιρική χρηματοδότηση (Χ.Ταρνανίδου)
Ε. Τρούλη
Α. Κουλορίδας
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Sustainability and Resilience during the Covid-19 Pandemic: Evidence from the Health Sector (Ε. Σαλαβού)                            
Ε. Βουδούρη                         
Μ. Κοντούλη-Γείτονα
ΤΣΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ How do Human Capital metrics in ESG reporting relate to firms’ performance? A Configurational Analysis across sectors. (Η. Καπουτσής)                       
Α. Παπαλεξανδρής                   
Ι. Θάνος 
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Spillover effects in negotiations (Η. Καπουτσής)                       
Β. Παπαδάκης                    
Brooke Gazdag, Assistant Professor, University of Amsterdam.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ Business Intelligence Collection and Analysis in the Shipping Industry (Α. Ιωαννίδης)
Δ. Μανωλόπουλος
Δ. Καρδαράς

 

Νέα του ΜΒΑ

CAREER DAY

 

Το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε την 9η Ετήσια Ημέρα Καριέρας (9th Annual Career Day) με τη συμμετοχή μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Η διοργάνωση “Career Day 2021” πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εξ αποστάσεως, λόγω των συνθηκών, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Συνολικά 34 εταιρίες έλαβαν και επεξεργάστηκαν 81 βιογραφικά τελειοφοίτων και αποφοίτων του ΜΒΑ πλήρους και μερικής φοίτησης και προγραμματίστηκαν speed interviews.

Ήδη από την πρώτη χρονιά αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες Ημέρες Καριέρας και για τις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν καθώς και για τους τελειόφοιτους και τους αποφοίτους του προγράμματος. Η απόκτηση ενός ισχυρού υπόβαθρου στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, οι ηγετικές δεξιότητες, η ευελιξία του προγράμματος, η συμμετοχή των φοιτητών σε διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, αποτελούν την εγγύηση για την απόκτηση υψηλής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του προγράμματος, αρχές οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΜΒΑ. Συνεπώς οι απόφοιτοι του ΜΒΑ αποτελούν μια υψηλού επιπέδου δεξαμενή για υποψήφια στελέχη για πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις, σε πολλούς κλάδους της οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Νέα του MSM

Εκδηλώσεις/Δράσεις του ΠMΣ που έγιναν μέσα στο 2021-2022

  1. Σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής με στόχο της ενίσχυση της εξωστρέφειας του MSM. Για περισσότερες πληροφορίες και τα μέλη της επιτροπής παρακαλώ πατήστε https://msm.aueb.gr/sumvouleftiki-epitropi-stratigikis/ .
  1. Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2022 – Επιστημονικός υποστηρικτής

Νέα του Executive MBA

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA του ΟΠΑ, από την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal για το 2022

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2022 κατατάχθηκε στην 21η Θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις έναντι της αξιολόγησης του 2021.

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (14η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (34η Θέση), Stockholm School of Economics (22η θέση) κ.α.

Νέα του Athens MBA

Περιγραφή νέας σειράς φοιτητών

Το Athens MBA και η Διευθύντρια κα Ελένη Σαλαβού, καλωσόρισαν την 25η σειρά φοιτητών, την Παρασκευή 30/9/2022 στο πρώτο δια ζώσης μάθημα του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-23 στο κτίριο της Ευελπίδων.

Η νέα σειρά φοιτητών αποτελείται από 28 άτομα εκ των οποίων ποσοστό 32% διαθέτει και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο. Το 71% των εισακτέων είναι απόφοιτοι ΕΜΠ και λοιπών Πολυτεχνικών Σχολών, ενώ το 29% είναι απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ. 

Το τμήμα των πρωτοετών φοιτητών έχει μέση ηλικία τα 30 έτη και αποτελείται κατά 61% από άνδρες και 39% από γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2023, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image