ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε στο newsletter του ΟΔΕ για το έτος 2022
Image

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Image

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους φοιτητές μας καλή ακαδημαϊκή χρονιά και να καλωσορίσω τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος που μας τίμησαν με την προτίμησή τους. Το ΟΔΕ παραμένει για ακόμα μια χρονιά το 1ο τμήμα στην Ελλάδα στην προτίμηση των φοιτητών στο χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Οι καθηγητές του τμήματος ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Το Τμήμα μας ανανεώνεται συνεχώς και είχαμε πρόσφατα την τύχη να προσθέσουμε στο δυναμικό του Τμήματος 4 νέους εξαιρετικούς συναδέλφους: τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Παναγιώτη Λορεντζιάδη, τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Θεόδωρο Μπράτη, την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Ελένη Χατζοπούλου και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Παναγιώτη Σαραντόπουλο. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους!

Έχουμε (σχεδόν) επιστρέψει στην κανονικότητα και είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω και πάλι τη σχολή να σφύζει από ζωή! Αυτό δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές μας όχι μόνο να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα αλλά και να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που προσφέρει η σχολή, όπως φοιτητικούς διαγωνισμούς, εθελοντικές δράσεις, κ.α.. 

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

1ο σε προτιμήσεις ομοειδών τμημάτων

Το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 βρίσκει το τμήμα μας να συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία και να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ ομοειδών τμημάτων άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Οι καθηγητές του τμήματος είμαστε υπερήφανοι για τη συνεχή άνοδο του τμήματος στις προτιμήσεις των φοιτητών και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε. 

Image

Στο παρόν τεύχος του newsletter θα ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του τμήματος όπως, επιστημονικές δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ, διακρίσεις, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, και γενικά όλες τις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αριστεία του ΟΔΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συνεισφορά τους στην έκδοση αυτού του newsletter και ιδιαίτερα την κυρία Κοέν η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα. Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους και όλες!

0
απόφοιτοι
0
νέοι φοιτητές στο τμήμα

Λίγα λόγια από τους φοιτητές μας

Image
Μαριάννα Αποστολάκου
Πτυχιούχος Ιουνίου 2022 με βαθμό Άριστα 9,34

Η φοίτησή μου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν αναμφισβήτητα μια εξαιρετική επιλογή μέσω της οποίας αποκόμισα πολλαπλά οφέλη τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αρχικά, το πρόγραμμα σπουδών παρείχε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και εξειδίκευση στο αντικείμενο που με ενδιέφερε να ασχοληθώ που αφορά τον τομέα της Λογιστικής και Χρηματοδοτικής Διοίκησης, αλλά και σφαιρική αντίληψη του κόσμου των επιχειρήσεων. Επιπλέον, με βοήθησε να αποκτήσω όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζεται ένας νέος προκειμένου να μπορεί ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις υψηλές απαιτήσεις και στον έντονο ανταγωνισμό της αγοράς εργασίας. Εκτός από τις τεχνικές δεξιότητες αναφέρομαι στην ομαδικότητα και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που ανέπτυξα μέσω της εκπόνησης ομαδικών εργασιών καθώς και στην ανάπτυξη της κριτικής μου σκέψης και ικανότητας μέσω των projects που προσομοίαζαν πραγματικές συνθήκες και αποσκοπούσαν στην ουσιαστική κατανόηση των θεωρητικών γνώσεων. Παράλληλα, οι υψηλές απαιτήσεις και η συνεχής ενθάρρυνση από τους περισσότερους καθηγητές αποτελέσαν τα κίνητρα για να προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και να θέτω στόχους που αρχικά έμοιαζαν ανέφικτοι. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι πως το πρόγραμμα σπουδών περιλάμβανε ως μάθημα επιλογής τη Πρακτική Άσκηση Φοιτητών μέσω του οποίου μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε μία από τις πιο γνωστές πολυεθνικές εταιρείες όπου απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες και μία μόνιμη θέση εργασίας.

Συνολικά, ο βαθμός ικανοποίησης μου από τις σπουδές μου στο τμήμα είναι κάτι παραπάνω από υψηλός. Πέρα από την υψηλή εκπαίδευση, θεωρώ πως το τμήμα παρέχει όλα τα εχέγγυα στους νέους για την γρήγορη είσοδο στην αγορά εργασίας και την αρχή μιας επιτυχημένης σταδιοδρομίας.

Image
Δέσποινα Μαραθάκη
1η επιτυχούσα στο Τμήμα στις εξετάσεις του 2022 με 19.125 μόρια

Η φοίτηση μου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έχει επιβεβαιώσει ήδη και με το παραπάνω την ορθότητα της επιλογής μου. Ενώ είναι ακόμα αρχή , η εμπειρία μού δείχνει ένα πολλά υποσχόμενο ακαδημαϊκό ταξίδι.

Από τις σπουδές μου περιμένω να αποκτήσω άρτια επιστημονική κατάρτιση και να αναπτύξω ατομικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη διεθνή αγορά εργασίας. Παράλληλα , θα ήθελα να αποκτήσω εμπειρίες μέσω των διάφορων δράσεων του πανεπιστημίου, όπως είναι το πρόγραμμα Erasmus+.

Στόχος μου μακροπρόθεσμα είναι μία επιτυχημένη καριέρα στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων .  Κίνητρό μου σε αυτό είναι η ισχυροποίηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε διεθνές επίπεδο.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην επιλογή αυτού του τμήματος είναι η ευρύτητα του προγράμματος σπουδών, καθώς και η δυνατότητα εξειδίκευσης σε κάποιον τομέα από το τρίτο έτος. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη γνωριμία με το οικονομικό αντικείμενο ευρύτερα κατά τα πρώτα έτη, έτσι ώστε, στη συνέχεια, η επιλογή της εξειδίκευσης να είναι συνειδητή. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος μου στο οικονομικό σύστημα καθίσταται σαφέστερος και ταυτόχρονα διευκολύνεται η συνεργασία μου με άλλες ειδικεύσεις του χώρου. Άλλωστε, η σφαιρική γνώση του οικονομικού αντικειμένου σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη κατάρτιση, θέτει ισχυρές βάσεις για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου χαρά που είμαι μέλος αυτού του τμήματος και ανυπομονώ για όλα όσα πρόκειται να μου προσφέρει.

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2023, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image