Νέα του ΜΒΑ

CAREER DAY

 

Το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσε την 8η Ετήσια Ημέρα Καριέρας (8th Annual Career Day) με τη συμμετοχή μερικών από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις. Λόγω των νέων συνθηκών, οι Μέρες Καριέρας του ΜΒΑ φέτος πραγματοποιήθηκαν  αποκλειστικά εξ αποστάσεως  την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. Η διοργάνωση της  Ημέρας Καριέρας ήδη από την πρώτη χρονιά αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες και ιδιαίτερα αποτελεσματικές Ημέρες Καριέρας και για τις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν καθώς και για τους τελειόφοιτους και τους αποφοίτους του προγράμματος. Η απόκτηση ενός ισχυρού υπόβαθρου στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, οι ηγετικές δεξιότητες, η ευελιξία του προγράμματος, η συμμετοχή των φοιτητών σε διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, αποτελούν την εγγύηση για την απόκτηση υψηλής θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης των φοιτητών του προγράμματος, αρχές οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΜΒΑ. Συνεπώς οι απόφοιτοι του ΜΒΑ αποτελούν μια υψηλού επιπέδου δεξαμενή για υποψήφια στελέχη για πολλές κορυφαίες επιχειρήσεις, σε πολλούς κλάδους της οικονομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι παρακάτω επιχειρήσεις.

A.E. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
ΣΤΗΛΜΕΤ - ΒΙΟΧΑΛΚΟ
DELOITTE
ERNST & YOUNG
ACCENTURE
WIND HELLAS
Mondelez
PwC
Nestle
Danone Specialized Nutrition Greece
Lidl
RB Hellas Hygiene Home
ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ
HP
AB Delhaize Group
ΠΛΑΙΣΙΟ
GUIDEPOINT

 

MEET THE MBA

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών - ΜΒΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 στις 19.00 μια ιδιαίτερα σημαντική ONLINE εκδήλωση η οποία απευθυνόταν  στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους φοιτητές των ΜΒΑ Full-Time και Part-Time. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για το ΜΒΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτική παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ, να γνωρίσουν το Διευθυντή Προγράμματος, καθώς και διδάσκοντες Καθηγητές και να ενημερωθούν για τις νέες εκπαιδευτικές υπηρεσίες τις οποίες πρόκειται να προσφέρει στο άμεσο μέλλον το ΜΒΑ, καθώς και στις επαγγελματικές προοπτικές από τη μελλοντική φοίτηση στο ΜΒΑ.

 

FUTURE LEADERS

Για ακόμη μια χρονιά, οι δευτεροετείς φοιτητές του MBA full time συμμετείχαν στο πρόγραμμα ηγεσίας “Future Leaders” το οποίο πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22 – 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας. Το πρόγραμμα καλύπτει για τους συμμετέχοντες ένα ευρύ φάσμα θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που περιλάμβαναν ομιλίες, team bonding activities, ανάλυση business cases κλπ., οι 35 φοιτητές που συμμετείχαν φέτος είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την επαγγελματική τους προσωπικότητα, να αναπτύξουν δεξιότητες και να καταρτιστούν σε θέματα business analysis, problem solving, decision making και collaborative leadership, ώστε να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας και να γίνουν οι ηγέτες του μέλλοντος. Στη συνέχεια την εβδομάδα 27 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2021 οι φοιτητές σε συνεργασία με τους mentors από τις συνεργαζόμενες εταιρείες εκπόνησαν projects για 2 ΜΚΟ.

 

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 2017 ΚΑΙ 2018 ΤΟΥ ΜΒΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 5  Οκτωβρίου 2021, η ορκωμοσία των φοιτητών των σειρών 2017-2019 και 2018-2020 του Διατμηματικού ΜΒΑ.

Αρχικά έγινε η ορκωμοσία της σειράς 2017-2019. 40 φοιτητές  του τμήματος πλήρους φοίτησης και 49  φοιτητές  του τμήματος μερικής φοίτησης , έλαβαν τα πτυχία τους.

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο έγινε η ορκωμοσία της σειράς 2018-2020. 31 φοιτητές  του τμήματος πλήρους φοίτησης και 45  φοιτητές  του τμήματος μερικής φοίτησης, έλαβαν τα πτυχία τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία συγγενών, φίλων  αλλά και των διδασκόντων τους στο Μουσείο Οίνου Μάρκου, στην Παλλήνη.

 Η χαρά και η συγκίνηση των παρευρισκομένων ήταν διάχυτη, καθώς η τελετή ορκωμοσίας αποτέλεσε το επιστέγασμα μια απαιτητικής προσπάθειας γεμάτης προκλήσεις.

Τις εκδηλώσεις  άνοιξαν με σύντομες ομιλίες τους, για τη σειρά 2017-2019 ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής  κ. Βασίλειος  Παπαδάκης  και ο Διευθυντής του Διατμηματικού ΜΒΑ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρέτας, ενώ για τη σειρά 2018-2020 ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος  Δράκος και ο Διευθυντής του Διατμηματικού ΜΒΑ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρέτας

 Επίσημος προσκεκλημένος της τελετής ορκωμοσίας της σειράς 2017-2019 ήταν ο κ. Αλέξανδρος  Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος  της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, και  μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του ΜΒΑ, ενώ της τελετής ορκωμοσίας της σειράς 2018-2020 ήταν η κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca Cola Τρία Έψιλον, Ελλάδας & Κύπρου επίσης μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του ΜΒΑ.

Οι ομιλητές  με μια μεστή ομιλία τους προς τους αποφοίτους και τους προσκεκλημένους ανάμεσα στα άλλα τόνισαν τον σημαντικό ρόλο του Διατμηματικού ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη δημιουργία ιδιαίτερα ικανών και δημιουργικών στελεχών στην επίτευξη του στόχου για μια περισσότερο καινοτόμο και ανταγωνιστική ελληνική οικονομία μέσα στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

 Με την ολοκλήρωση των κεντρικών ομιλητών  ο Διευθυντής του ΜΒΑ Καθηγητής κ. Γ. Κουρέτας τους επέδωσε Τιμητικές  Πλακέτες  και  στη συνέχεια δόθηκαν αριστεία ακαδημαϊκής επίδοσης στους διδάσκοντες.

Οι  αριστούχοι απόφοιτοι έλαβαν βραβεία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης .

 Δυστυχώς λόγω των συνθηκών που επικρατούν δεν υπήρχε η δυνατότητα να ακολουθήσει

δεξίωση.

 

ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο Βήμα των Επιχειρήσεων προσκαλούνται στελέχη διαφόρων κλάδων από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, δίνοντας την ευκαιρία επικοινωνίας με την Ελληνική και Διεθνή αγορά. Το Βήμα των Επιχειρήσεων είναι ο αμφιθεατρικός διάλογος μεταξύ καταξιωμένων στελεχών από όλους τους κλάδους της ελληνικής, καθώς και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τα στελέχη αναλύουν, κρίνουν, προτείνουν, οι φοιτητές ρωτούν, συζητούν και μελετούν τις αντίστοιχες επιχειρήσεις ανά περίπτωση. Το Βήμα των επιχειρήσεων είναι η επαφή της θεωρίας με την πράξη, η πιο άμεση επαφή των φοιτητών με την αγορά εργασίας και τις τρέχουσες εξελίξεις σε αυτή, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στους μελλοντικούς απόφοιτους του ΜΒΑ εφόδια ζωής. Σκοπός του MBA άλλωστε είναι εκτός από τις επιστημονικές γνώσεις οι φοιτητές να αποκτούν την εμπειρία που θα τους χρειαστεί μελλοντικά για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η παρακολούθηση του Βήματος των Επιχειρήσεων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.

 

  • Τίτλος: Η σημασία της υδατοκαλλιέργειας στην παγκόσμια αγορά & η θέση της ΝΗΡΕΥΣ – Προσθέτοντας ποιότητα στη ζωή των καταναλωτών
    Ομιλητής: Θεόδωρος Αλεξάκος, Νηρέας Ιχθυοτροφεία
  • ΤίτλοςAccelerate your virtual professional branding & interview Quotient
    ΟμιλητήςΦανή Κλειδά, trenkwalder
  • ΤίτλοςIQVIA: The view of the leader in healthcare Data, Consulting, Technology & Clinical Trials
    ΟμιλητήςΝίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής, IQVIA
  • Τίτλος: Webcast με το TAX της EY Ελλάδος : Παγκόσμιες Τάσεις - Τεχνολογία και Φορολογία, Δεξιότητες Φορολογικών Συμβούλων
    Ομιλητής: Γιάννης Γουλιάς, Εταίρος στο Φορολογικό Τμήμα της EY Ελλάδος
  • Τίτλος: Προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας. Η ευκαιρία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και οι επιπτώσεις του Covid
    Ομιλητής: Κωνσταντίνος Γιαζιτζόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος, GEOHELLAS
  • Τίτλος: Αναπτύσσοντας τη δημιουργική σκέψη στο χώρο εργασίας 
    Ομιλητής: Αγγελίνα Μιχαηλίδου, General Manager & partner, RESPONSE S.A.
  • ΤίτλοςCommercial Engine Transformation : The ‘’Next Normal’’
    ΟμιλητήςΘέμης Χασιώτης, National Sales Manager B2C & Trade, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΒΕ
  • Τίτλος: Growth Mindset
  • Ομιλητής: Γιάννης Αργυράκος, Διευθυντής της OTEAcademy 
  • Τίτλος: Όραμά και ομαδικότητα.  Η επιχειρηματικότητα με τον τρόπο της HP (The HP WAY) 
    Ομιλητής: Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Ελλάδα & Κύπρος, HP
  • Τίτλος: Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων-Μετασχηματισμός Κοινωνίας 
    Ομιλητής: Ιωάννης Ρόβης, Vellum
  • ΤίτλοςServant leadership as the most appropriate approach to help people and businesses thrive under disruptive conditions.
  • ΟμιλητήςΜαρίκα Λάμπρου, Writer | BoD member
  • Τίτλος: Προκλήσεις για την ανάπτυξη της αγοράς logistics / εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα ο ρόλος της πολιτείας και των στελεχών επιχειρήσεων
    Ομιλητής: Δημήτρης Παπασωτηρίου, Business & Supply Chain Consultant, Delatolas Express Cargo AE
  • ΤίτλοςΤο Real Estate ως επιταχυντής του οράματος
    ΟμιλητήςΓιώργος Κορμάς, Executive General Manager of Piraeus Bank Group and Head of Group Real Estate
  • ΤίτλοςΑντιμετώπιση προκλήσεων: Ανάπτυξη, Καινοτομία & ESG 
    ΟμιλητήςΓιώργος Μαρούτσης, General Manager, Central Eastern Europe & Israel, BDI
  • ΤίτλοςBack into the Future of Shopping
    ΟμιλητήςΧρήστος Τσεντεμείδης, General Manager, Orizontes S.A
  • ΤίτλοςLogistics 4.0 - Online Fulfilment with Robotics
    ΟμιλητήςΓιώργος Κατινιώτης, CEO, Myrmex Inc.
  • Τίτλος: Αναγνωρίζοντας το ρόλο του Facility Management στους κλάδους Real Estate & Ενέργειας
    Ομιλητής: Αλέξανδρος Αλιβιζάτος, Γενικός Διευθυντής, Redex ΑΕ

 

                

 

         

Recommended Post

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2022, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image