ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε στο 1ο newsletter του ΟΔΕ για το έτος 2021-22.
Image

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Image

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να καλωσορίσω τους πρωτοετείς φοιτητές μας και να τους ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή χρονιά. Επίσης, να καλωσορίσω και όλους τους άλλους φοιτητές μας και πάλι στο χώρο του πανεπιστημίου καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τη φοιτητική ζωή κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Αναμφίβολα, το περασμένο ακαδημαϊκό έτος σημαδεύτηκε από την πανδημία η οποία μας ανάγκασε όλους να λειτουργήσουμε εκτός του φυσικού μας χώρου, ο οποίος είναι η σχολή. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, όλοι μας, φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, ανταποκριθήκαμε όσο καλύτερα γινόταν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και γεμάτη προκλήσεις λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη. Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να κυλήσει για όλους ομαλά, με ασφάλεια, να είναι παραγωγική και να αφήσει σε όλους μας πολλές ευχάριστες αναμνήσεις.

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

1ο σε προτιμήσεις ομοειδών τμημάτων

Η φετινή χρονιά βρίσκει το τμήμα μας να έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στη βάση εισαγωγής μεταξύ των τμημάτων του ΟΠΑ και να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ ομοειδών τμημάτων άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Οι καθηγητές του τμήματος είμαστε υπερήφανοι για τη συνεχή άνοδο του τμήματος στις προτιμήσεις των φοιτητών και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνετε. 

Image

Στο παρών τεύχος του newsletter θα ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του τμήματος όπως, επιστημονικές δημοσιεύσεις των μελών ΔΕΠ, διακρίσεις, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, και γενικά όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αριστεία του ΟΔΕ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συνεισφορά τους στην έκδοση αυτού του newsletter και ιδιαίτερα την κυρία Κοέν η οποία επιμελήθηκε τα κείμενα. Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους και όλες!

Κωνσταντίνος Κασιμάτης
Πρόεδρος ΟΔΕ

0
απόφοιτοι
0
νέοι φοιτητές στο τμήμα

Λίγα λόγια από τους φοιτητές μας

Image
Παπιδάκη Χριστίνα
Πτυχιούχος Ιουνίου 2021 με βαθμό Άριστα 9,11

Οι σπουδές στο ΟΔΕ μου προσέφεραν πολλά σε επίπεδο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων.

Αρχικά, με βοήθησαν να αποκτήσω μια σφαιρική αντίληψη γύρω από τον κόσμο των επιχειρήσεων και μου δίδαξαν πώς να εξετάζω ένα φαινόμενο από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μου έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξω δεξιότητες ανταγωνιστικές στην αγορά εργασίας, μέσα από τη συνεργασία με συμφοιτητές στα projects που κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας στα πλαίσια των μαθημάτων, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μας σε φοιτητικούς διαγωνισμούς σχετικούς με το αντικείμενο των σπουδών μας (όπως τον ANT και τον WNR).
Μέσω των μαθημάτων, γνώρισα εξαιρετικούς καθηγητές πάντα πρόθυμους να με καθοδηγήσουν σε ό,τι χρειαζόμουν και να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος προσφέρει ένα μεγάλο εύρος μαθημάτων, εκ των οποίων επέλεξα ανάλογα με τις κλίσεις και τον προσανατολισμό που με ενδιέφερε. Έτσι, με προετοίμασε για τον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο που ζούμε και τις εναλλακτικές πορείες που θα μπορούσα να ακολουθήσω ως απόφοιτος του τμήματος. Μέσα από το μάθημα πρακτικής άσκησης, μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε μία από τις κορυφαίες πολυεθνικές εταιρίες και να συνδυάσω τις θεωρητικές γνώσεις με τον εργασιακό χώρο.

Τέλος, μέσω του προγράμματος Erasmus, γνώρισα άτομα από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, όπως και τον τρόπο διδασκαλίας ενός ξένου Πανεπιστημίου.

Συνολικά, οι εντυπώσεις μου από το τμήμα είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς είναι ένα πολύ οργανωμένο τμήμα, που καταφέρνει να υποστηρίξει τους φοιτητές του και να τους προετοιμάσει κατάλληλα για τις εξελίξεις του κλάδου και την αγορά εργασίας.

Image
Μυρτώ Χριστοδούλου
1η επιτυχούσα στο Τμήμα στις εξετάσεις του 2021 με 19022 μόρια

Πλησιάζοντας στην λήξη του πρώτου εξαμήνου και έχοντας ήδη ανακτήσει πολλές εμπειρίες από το πανεπιστήμιο μπορώ με βεβαιότητα να πω πως χαίρομαι ιδιαίτερα που αποφάσισα να φοιτήσω στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάθε μέρα που βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο διευρύνω τις γνώσεις μου και εισπράττω πληροφορίες και εφόδια που όχι μόνο με εντάσσουν στον κόσμο της οικονομίας και των επιχειρήσεων αλλά και με βελτιώνουν ως κοινωνικό ον και πολίτη.

Ένας λόγος που με οδήγησε στο να επιλέξω το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν το μεγάλο εύρος σπουδών που παρέχει, το οποίο μου επιτρέπει να αντιληφθώ πληρέστερα την λειτουργία του οικονομικού συστήματος τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Οι θεωρητικές γνώσεις που μου προσφέρονται καθώς και η δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής τους μέσα από τις ποικίλες δράσεις του πανεπιστημίου, είμαι σίγουρη πως θα μου εξασφαλίσουν ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον και θα με βοηθήσουν να πραγματοποιήσω τα βαθύτερα μου όνειρα. Στόχος μου είναι να καταφέρω να εδραιώσω την θέση μου στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων και να στελεχώσω μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που θα δραστηριοποιείται εντός και εκτός της χώρας. Με αυτό τον τρόπο εύχομαι να συμβάλλω στην ευρύτερη ενίσχυση και ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και να καταφέρω να γίνω ένα σπουδαίο μέλος της.

Είναι λοιπόν μεγάλη μου χαρά και τιμή  που είμαι φοιτήτρια του τμήματος ΟΔΕ και πιστεύω ότι η φοίτηση μου σε αυτό θα είναι μια αξέχαστη και σίγουρα επωφελής εμπειρία.

Image

Newsletter
Τμήμα ΟΔΕ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

© 2022, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Image